Tuburi termocontractabile


Tuburi termocontractabile pentru electrica auto

Daca lucrezi in domeniul reparatiilor auto si daca esti specializat pe partea electrica, atunci in mod sigur ai avut nevoie de tuburi termocontractabile pentru a izola sau etansa anumite conexiuni electrice.
Ce sunt tuburile termocontractabile si pentru ce se folosesc?
Tuburile termocontractabile se folosesc in special in locul benzilor izolatoare in domeniul reparatiilor electrice pentru autoturisme, camioane, industrie, aeronautica, atunci cand esti in situatia de a proteja o imbinare a unor fire. Tubul termocontractabil te ajuta in acest sens izoland aceste fire dar trebuie sa fii foarte atent atunci cand il folosesti, deoarece daca il incalzesti la o temperatura mai mare sau pentru foarte mult timp el se poate deteriora iar invelisul poate fi strapuns. Totodata tubul termocontractabil se poate deteriora daca nu se aplica o temperatura uniforma pe toata suprafata lui.
Trebuie atentie si atunci cand incercati sa izolati mai multe fire electrice sa nu lasati lasati lite neizolate fiindca acestea pot strapunge tubul cu care lucrati!
In functie de mediul de utilizare tuburile termocontractabile au mai multe rate de contractie de 3 la 1, 4 la 1 sau, daca intrati pe www.bramitech.ro puteti cumpara chiar si cu ratia de contractie 6 la 1.
Ce inseamna aceasta rata de contractie?
Ei bine diferitele rate de contractie reprezinta pur si simplu diametrul initial si cel final, rezultat in urma procesului de termocontractare. Daca luam modelul de 3 la 1 practic inseamna ca tubul respectiv, in urma expunerii la o sursa de caldura, se contract conform raportului de 3/1, deci de la diametrul initial 3mm ajunge la diametrul final 1mm.
Tuburile termocontractabile cu rata de contractie de 3/1 si cu adeziv sunt cele mai uzuale tipuri disponibile la vanzare. Ofera protectie si la solicitari mecanice, in special la indoire, avand un grad de durabilitate mai mare decat variantele fara adeziv. Ele se folosesc cu succes pe mai multe tipuri de materiale, otel, plastic, si ofera o buna protectie impotriva umezelii dat fiind faptul ca in timpul incalzirii, adezivul (tip gel) cu care acestea vin fabricate, se topeste si rezulta un strat izolator de foarte buna calitate.
Tuburile de acest gen se vand de obicei la metru liniar iar temperatura de contractie la care acestea sunt supuse trebuie sa fie mai mare sau egala cu 95 de grade Celsius, culoarea predominanta pentru acest gen de tuburi fiind cea neagra dar sunt disponibile si transparente sau, la comanda, alte culori.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Porsche