Condusul economic pentru incepători 


 Condusul economic pentru multi oameni pare un moft insa pe termen lung poate aduce o economie substantiala la bugetul casei. Din pura necunoastere a vehiculului personal multi cred ca de ei nu depinde consumul automobilului lor. Este o perceptie foarte gresita. In majoritatea cazurilor, reducerea consumului depinde in primul rand de modul de conducere al vehiculului. Este adevarat, in mare parte constructia vehiculului, cutia de viteza si performanta motorului sunt cele care stabilesc consumul dar prin condusul economic pot fi facute reduceri ale consumului de carburant.

Ce implica condusul economic?


In primul rand trebuie sa intelegem ca turatia exagerata a motorului afecteaza consumul de carburant. Condusul la o turatie ridicata, pe langa uzura mai mare cauzeaza si un consum mai mare.

 Secretul condusului economic este sa circulam cu o turatie joasa, lin si fara bruscari. Acest lucru inseamna ca trebuie sa verificam constant turatia motorului si sa schimbam viteza de fiecare data cand este necesar pentru a nu circula cu turatie mare.

 Turatia mare in general se creeaza in momentul in care soferul are prostul obicei sa apese frana frecvent dupa care apasa acceleratia sa prinda din nou viteza. In tehnicile de conducere economica se vorbeste foarte mult de reducerea utilizarii  franei in timpul conducerii.

 Reducerea utilizarii franei se poate face prin preluarea unor obiceiuri in timpul condusului. De exemplu inainte sa ajungem la o intersectie se ridica piciorul de pe acceleratie si viteza masinii se reduce treptat fara sa utilizam frana.

 Pornirea din loc se face incet, fara bruscari si pastrand turatia motorului la turatia optima. La fel se procedeaza si la schimbarea benzii sau la orice manevra executata in timpul condusului.

 Condusul economic poate fi considerat un condus responsabil, poate nu veti ajunge la fel de repede la destinatie dar costurile deplasarii se vor reduce considerabil si riscurile de accidentare se vor reduce la fel de mult.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Porsche